blog

3 podcast epizode

Podcasti su tek skoro postali popularni širom svijeta. Omogućavaju nam da maksimalno iskoristimo vrijeme koje često biva izgubljeno jer smo fizički zauzeti, a misli nam besciljno lutaju. Bilo da peremo suđe, šetamo parkom, vozimo se autobusom, sve što nam je potrebno jeste neka od aplikacija za Podcast i slušalice. Ovo su tri epizode koje su ostavile popriličan utisak na mene:

#1

Brandon Stanton – The Story of Humans of New York and 25M+ Fans (#321)

Rijetko ko nije vidio barem jednu od priča sa facebook stranice Humans of New York, vješto i kratko uokvirenu neobičnom fotografijom. Brandon Stantnon je ovog puta onaj čija je priča u fokusu, i potpuno otvoreno priča o svojim promašajima i svemu onome što je prehodilo ovom, ali i njegovim kasnijim uspjesima, saradnjom sa UN-om i pisanjem knjige. Pored priče o svom životu, godinama koje je protraćio, priča i o načinu na koji je promijenio te okolnosti, sebe i dobrim  navikama koje su olakšale taj proces.

#2

Lessons from Richard Branson, Tony Robbins, Ray Dalio, and Other Icons (#325)

Tim Ferriss u ovoj epizodi nudi različite poglede na to šta je uspjeh kroz isječke iz intervjua sa hodajućim legendama današnjice.

#3

EPISODE 4: No such thing (as writer’s block)

U ovoj epizodi Seth Godin insistira na tome da  je i pisanje umnogome stvar discipline, i stvar rada. Što više proizvedemo, veća je šansa da će to podstaći više inspiracije i kvalitetnije stvaranje. Praveći alegorije, autor pokazuje i kako ovo pravilo važi za brojne druge oblasti i projekte.

Ako pratiš još neki podcast, ili znaš za neku interesantnu epizodu, piši mi.

Do sljedećeg čitanja,

signature

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.