Kako da se registruješ na nekoj platformi bez pravljenja nove mejl adrese ako imaš gmail

Iako je naziv komplikovan, ideja nije. Često mi se desi da moram da kreiram nalog na nekoj platformi, na primjer Amazon, gdje ga već imam jer imaju neku super ponudu za nove kupce, ili iz nekog razloga ne mogu da se prijavim sa mojom email adresom.

Ovo se uglavnom dešava jer se ta email adresa vec nalazi u sistemu, i vrlo vjerovatno sam je ranije već iskoristila, ali se ne sjećam log in podataka. Razlog je to što određeni sajtovi imaju specifična upustva pri kreiranju lozinke: jedno slovo mora biti veliko, ne smije, odnosno mora sadržavati specijalne karaktere kao što je tačka, dužina mora biti tolika i tolika, i tako dalje. Takođe, bez verifikacije preko SIM poruke je skoro pa nemoguće kreirati novu mejl adresu, a posebno u kratkom roku.

Ukoliko ti ne treba ta email adresa ni za šta sem za jednokratnu uoptrebu, odlična opcija je Mailinator. Mozes da pristupiš bilo kojoj adresi koja ti padne na pamet nakon što joj dodaš @mailinator.com ekstenziju. Ovo je korisno kada ti platforma traži da napraviš nalog da bi ti bio dostupan film, knjiga, konverzija nekog fajla i slično da bi te kasnije spamovali do besvijesti. što se ovako ne može desiti.

Ipak, ako naručuješ nešto, i dobijaš privatne detalje kao potvrdu narudžbine, ličnog dokumenta, fotografija mejlom, onda ove adrese, kojima bilo ko može da pristupi su idealne za krađu identiteta, iskorišćavanje ličnih podataka i čine te lakom metom.

Ukoliko imaš sličnu dilemu, a imaš i gmail,  najbrže rješenje je da ukucaš tačku bilo gdje u email adresi. Na primjer, ako ti je adresa  aleksandragacevic123@gmail.com, a treba ti adresa koju će prepoznati kao drugaciju od te, ukucaj a.leksandragacevic123@gmail.com ili aleksandra.gacevic123@gmail.com. Svaki od tih mejlova će stići na tvoju originalnu email adresu jer guglov servis za mejl ne “prepoznaje” ove tacke kao nove adrese. Mjesto tačke, može se koristiti i znak +, na primjer  aleksandra+gacevic123@gmail.com.

Rješenje 2 je da @gmail.com zamijeniš sa @googlemail.com jer su ova oba domena guglova.

Do sljedećeg čitanja,

signature

 

2 thoughts on “Kako da se registruješ na nekoj platformi bez pravljenja nove mejl adrese ako imaš gmail

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.