3 aplikacije

Često kažu da tehnologije nisu dobre ni loše, već da njihov uticaj na nas, zavisi samo od nas. Koje su to aplikacije koje nam olakšavaju svakodnevni život čitamo u ovonedeljnoj 3 za 3 epizodi.

Instapaper je definitivno alat koji imam kao plug in na svakom pretrazivacu, bilo na poslu, bilo kući. On omogućava da svaki tekst koji procitas online, odnosno svaku stranicu koju posjetis a mislis da ce ti trebati kasnije, sacuvas na svom Inaspaper nalogu. Ipak, sa dolaskom GDPR-a, ovaj alat je postao nedostupan za Evropljane. Ipak, Pocket ima iste opcije kao Instapaper, i odlična je zamjena.

Ako kao ja prezires zvuk alarma i grozna budjenja iz dubokog sna, aplikacija Sleep Cycle je spas. Sa nekoliko razlicitih sistema  te lagano budi bez jutarnjih infarkta. Vuce dosta baterije pa je moras koristiti dok je telefon na punjacu. Takođe, daje i statistiku i trendove kvaliteta sna, da li si hrkao, prosjecno vrijeme spavanja i milion custom opcija kao sto je zvuk zvona, vibracija, snooze, ali i povezivanje sa fitnes trackerima, i pametnim satovima.

Za sve koji vječno kukaju kako nemaju memorije a imaju 98765 fotografija, fantasticno rjesenje je Google Photos sa unlimited back up opcijom. Svim fotografijama se lako pristupa kroz aplikaciju, ali su zato dostupne i sa bilo kog uredjaja logovanjem online. Plus, u slučaju da se bilo što dogodi telefonu, uvijek su dostupne u clodu. Prednosti cijelog seta googlovih alata su nebrojene, posebno ako zivite u stranoj zemlji.

Koje aplikacije tebi olaksavaju zivot?

signature

2 thoughts on “3 aplikacije

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.